Ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «Κούρος» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Με τη συμμετοχή έξι (6) αθλητών και την ταυτόχρονη παρουσία του φυτωρίου της ομάδας, έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης για Άνδρες με Νοητική Αναπηρία,  ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «Κούρος». 
Το Πρωτάθλημα διενεργήθηκε από τις 20 έως τις 22 Σεπτέμβρη 2013, στο γήπεδο «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία Θεσσαλονίκης και έλαβαν μέρος επτά (7) ομάδες.

Η ομάδα του «Κούρου» αγωνίστηκε με πείσμα, θέληση και επιμονή αναδεικνύοντας τις αρετές του «ευ αγωνίζεσθαι» με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Αυτό οφείλεται και στην άψογη συνεργασία μεταξύ παικτών και προπονητριών.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός πως η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία επέδειξε την δέουσα ευαισθησία και ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της ομάδας του «Κούρου» αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και αποδίδοντας τα εύσημα για την εξέλιξη της ομάδας. Χαρακτηριστικά ο τεχνικός υπεύθυνος της Ομοσπονδίας κ. Γιαλλουράκης Νεκτάριος επισήμανε ότι η ομάδα ανέβηκε τρία σκαλοπάτια παραπάνω και έδωσε συγχαρητήρια στις προπονήτριες της ομάδας.

Την ομάδα της καλαθοσφαίρισης αποτελούσαν οι: Πιλιτσόπουλος Σπύρος, Αμοιρίδης Αδάμ, Πουμπουρίδης Κώστας, Ντέμος Ιωάννης, Καρυπίδης Ηλίας, Μακρίδης Γιάννης, . Την ομάδα στήριξαν ως «εμψυχωτές» τα μέλη του φυτωρίου του «Κούρου» και μελλοντικοί αθλητές Ηλιάδης Γιώργος και Αργύρης Δεμερτζίδης.

Την προπόνηση της ομάδας της καλαθόσφαιρας ανέλαβαν εθελοντικά οι γυμνάστριες των δομών της ειδικής αγωγής: Σταυρούλη Χρύσα (ΚΔΑΠμεΑ), Μπουρλούκα Νάντια(Κ.Κ.Σ.) και Τεχλικίδου Ελένη (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), οι οποίες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες τόσο από τη μεταξύ τους συνεργασία όσο και από το αποτέλεσμα.

Με τη συνεχή παρουσία των ομάδων του «Κούρου» στις πανελλήνιες διοργανώσεις, δικαιώνονται οι προσπάθειες όλων των ιθυνόντων στον τομέα της ειδικής αγωγής και του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία και προσβλέπουν σε μια πιο τακτική και ουσιαστική υποστήριξη από πλευράς επισήμων φορέων. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια, η επίμονη παρουσία στον τομέα του αθλητισμού για ΑμεΑ δίνει το πιο αισιόδοξο & ξεκάθαρο μήνυμα.