Το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος ‘’Comenius

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 25/09/13 το πρωί στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος σύμπραξης σχολείων ‘’Comenius”, 18 μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς μαζί με τρεις συνοδούς καθηγήτριες, 18 καθηγητές και 28 μαθητές και μαθήτριες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία επισκέφθηκαν την μονάδα αγνών παραδοσιακών προϊόντων «ΡΑΓΙΑΝ» στη Βάθη του Κιλκίς.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Έλληνες και ξένοι, είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στο κτήμα του Τίτου Ευτυχίδη στη Γουμένισσα. Στο χώρο του οινοποιείου τους υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του κτήματος . Στη διάρκεια της επίσκεψης ο κύριος Ευτυχίδης αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα στάδια της διαδικασίας οινοποίησης. Στο τέλος της επίσκεψης όλοι γεύτηκαν τα κερασμένα υπέροχα τυροπιτάκια και δέχτηκαν ως δώρο ένα κρασί του ομώνυμου κτήματος.

Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στη θεματική ενότητα «Γαστρονομία» στην οποία συμμετέχουν οι παραπάνω χώρες και τη χώρα μας εκπροσωπεί το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς.

Την Πέμπτη 26/09/2013 προγραμματίστηκε επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και στα αξιοθέατα-ιστορικά μνημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης.