Συνεχίζονται οι “Ιστορικοί Περίπατοι στο Κιλκίς”

Από το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, θα συνεχιστεί κανονικά η δράση “Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα", που υλοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, που απευθύνεται τόσο σε πολίτες ή και ομάδες πολιτών, όσο και σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι η γνωριμία τους με τα κτίρια- σταθμούς στην αστική αρχιτεκτονική του Κιλκίς, που ναι μεν αντικρίζουν καθημερινά, αλλά δεν έχουν βαθύτερη γνώση της μοναδικής ιστορίας που “κουβαλούν".

Η δράση περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη από αρχιτέκτονες, με μία ωριαίας διάρκειας διαδρομή σε επιλεγμένα κάθε φορά ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης, όπως στις δίδυμες καπναποθήκες, στην αναπαλαιωμένη αυστροελληνική, στον Κήπο, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο αναπαλαιωμένο Επιμελητήριο, στο Σαλάτς, στην παλιά νομαρχία, στο λουτρό, στο μέτωπο κατοικιών επί της οδού Μητροπόλεως, στο Πολυάνειο Ωδείο κ.α.

Οι οργανωμένες περιηγήσεις για τους πολίτες ή τις ομάδες πολιτών (π.χ. φορείς, συλλόγους, κτλ) θα λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες συναντήσεις. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: zo.tzimitra@dhmoskilkis.gr και στο τηλέφωνο 23413 53413.

Στα σχολεία, η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.